Βγάλτε χρήματα κι εσείς μέσω του Μάρκετινγκ Συνεργατών

Πιθανώς να έχετε δει αρκετά sites που εμφανίζουν προϊόντα τα οποία όταν κάνετε κλικ πάνω τους για να δείτε περισσότερα, αυτά, σας μεταφέρουν σε άλλο ηλεκτρονικό κατάστημα. Αυτό που γίνεται ονομάζεται Μάρκετινγκ Συνεργατών και μπορείτε κι εσείς να αξιοποιήσετε αυτό τον έξυπνο τρόπο διαφήμησης για να βγάλετε χρήματα από την ιστοσελίδα σας, την σελίδα σας στο facebook ή και από το προφίλ σας στα κοινωνικά δίκτυα.

Εδώ μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο μοναδικό δίκτυο στην Ελλάδα που σας προσφέρει αυτή την δυνατότητα!

Τι είναι και πως δουλεύει;

Μάρκετινγκ συνεργατών είναι η μέθοδος προώθησης επιχειρήσεων με διαδικτυακή παρουσία όπου ο συνεργάτης (Affiliate) αμείβεται μόνο για αποδεδειγμένα ολοκληρωμένες εμπορικές συναλλαγές.

“Ο όρος Affiliate Marketing περιγράφει τη σχέση ανάμεσα στον Διαφημιζόμενο (Merchant ή Advertiser) και στον Affiliate (ή Publisher), κατά την οποία ο δεύτερος προωθεί επισκέπτες στην ιστοσελίδα του πρώτου και πληρώνεται μόνο εφόσον ο χρήστης αυτός πραγματοποιήσει μία προσυμφωνημένη ενέργεια (τις περισσότερες φορές η ενέργεια αυτή είναι η πραγματοποίηση μιας αγοράς).”

Πιο συγκεκριμένα λέμε πως Affiliate μπορεί να είναι οποιοσδήποτε (εταιρεία ή ιδιώτης) διατηρεί ιστοσελίδα από την οποία έχει τη δυνατότητα να στέλνει επισκέπτες μέσω links (banners ή text links) στη σελίδα του Διαφημιζόμενου. Όμως, Affiliate μπορεί να είναι και κάποιος που στέλνει επισκέπτες στον Διαφημιζόμενο μέσω Pay per Click (PPC) Campaigns που έχει δημιουργήσει στις μηχανές αναζήτησης. Επίσης, ένας Affiliate μπορεί βάσει των διαθέσιμων προγραμμάτων, να δημιουργήσει εκ νέου μια στοχευμένη σελίδα με περιεχόμενο πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα, μέσα στην οποία να τοποθετήσει affiliate links, κερδίζοντας προμήθεια για κάθε αγορά που πραγματοποιείται από “δικούς” του επισκέπτες.

Τί έχει να κερδίσει ένας Διαφημιζόμενος από το Affiliate Marketing?

Αυτό είναι το πιο απλό! Οι Διαφημιζόμενοι πληρώνουν για τη διαφήμιση και προώθησή τους, μόνο όταν αυτή αποδίδει πραγματικά, χειροπιαστά και μετρήσιμα αποτελέσματα, δηλαδή μόνο με βάση τις πωλήσεις. Αυτή είναι η ουσία του Performance Marketing και του μοντέλου πληρωμής Cost per Action (CPA).

Τί έχει να κερδίσει ένας Affiliate από το Affiliate Marketing?

Για τους Affiliates φυσικά, πρόκειται για έναν τρόπο να αυξήσουν τα έσοδά τους!

Τί είναι το Affiliate Network?

To δίκτυο αποτελεί το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους Διαφημιζόμενους και τους Affiliates και παρέχει όλη την απαραίτητη τεχνολογία και υποστήριξη και στις δύο πλευρές. Στο affiliate network λοιπόν εγγράφονται από τη μία οι Διαφημιζόμενοι και από την άλλη οι Affiliates.Ο Διαφημιζόμενος σε συνεργασία με τον Affiliate Manager του δικτύου θα δημιουργήσει καμπάνιες με συγκεκριμένα δημιουργικά ανάλογα με το τι θέλει να προωθήσει και ο Affiliate Manager θα ανεβάσει στο Network τα banners και τα λεκτικά. Οι εγγεγραμμένοι Affiliates από την άλλη έχουν πρόσβαση στα δημιουργικά αυτά, έτσι ώστε να μπορούν να επιλέγουν οι ίδιοι αν, ποιά και πότε θα τα χρησιμοποιήσουν.

Η χρησιμότητα ενός δικτύου στην Ελλάδα είναι ακόμα πιο έντονη, καθώς οι εταιρείες οι οποίες προσφέρουν affiliate προγράμματα είναι πραγματικά πάρα πολύ λίγες, με αποτέλεσμα ο χώρος του affiliate marketing να είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Ένα δίκτυο λοιπόν μπορεί να ενσωματώσει μεγάλες εταιρείες και διαφημιζόμενους οι οποίοι δεν έχουν affiliate πρόγραμμα και ίσως δεν έχουν σκοπό (λόγω έλλειψης χρόνου, τεχνολογίας, τεχνογνωσίας και ανθρώπων) να δημιουργήσουν.

Άν είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις κάνε κλικ εδώ!