Επείγουσα ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου για επιτήδειους που θέλουν να αποσπάσουν χρήματα από γιατρούς

Σε επείγουσα ενημέρωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων καλεί τα μέλη του να αγνοήσουν τηλεφωνήματα αγνώστων οι οποίοι επικαλούνται το όνομα γιατρού για να αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Ανάλογα συμβάντα έχουν παρατηρηθεί και σε άλλες πόλεις ενώ έχουν ενημερωθεί οι αστυνομικές αρχές. Όπως στην περίπτωση της Πάτρας όπου κατάφεραν να αποσπάσουν μερικές χιλιάδες ευρώ από επιστήμονα με την ίδια μέθοδο. Για το λόγο αυτό η ανακοίνωση του ιατρικού Συλλόγου έρχεται να προειδοποιήσει τα μέλη του κλάδου, ώστε να μην εξαπατηθούν.

Το θέμα βέβαια έγινε γνωστό από τους ίδιους τους γιατρούς που δέχθηκαν σχετικά τηλεφωνήματα, ζητώντας τους ενίσχυση για λόγους ανάγκης από γιατρό της περιοχής. Επί της διαδικασίας έχει αναλάβει τον έλεγχο η αστυνομία προσπαθώντας να βρει τους απατεώνες που βρίσκονται πίσω από όλο αυτό.

Στην ανακοίνωση του ΙΣΤ αναφέρονται τα εξής:

«Το τελευταίο διάστημα άγνωστοι χρησιμοποιούν όνομα Ιατρού μέλους του Ι.Σ.Τ και παραπλανούν τηλεφωνικά άλλους συναδέλφους ζητώντας χρηματικά ποσά.

Ενημερώνουμε τα μέλη μας και εφιστούμε την προσοχή να αγνοήσουν αυτές τις κλήσεις διότι πρόκειται για απάτη.

Οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν το όνομα του Ιατρού και για επείγουσα ανάγκη ζητούν χρηματικά ποσά επικαλούμενοι διάφορα θέματα.

Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στα Τρίκαλα. Σύμφωνα με αναφορές παρατηρούνται ίδια φαινόμενα απάτης και στην Πάτρα και στο Μεσολόγγι.

Συνιστάται σε άτομα εμπλεκόμενα με τον Ιατρικό κλάδο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τέτοιες κλήσεις.

Έχουν ενημερωθεί οι Αστυνομικές Αρχές και θα πράξουν τα δέοντα.»

Διαβάστε το άρθρο εδώ
ΠΡΟΣΟΧΗ
Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε στην μηχανή αναζήτησης τοπικών ειδήσεων του TrikalaBest.gr στις 12 Ιουνίου 2019 με αυτόματο τρόπο χωρίς την ανάμειξη του ανθρώπινου παράγοντα. Ευρετηριάστηκε από την ιστοσελίδα Η ΕΡΕΥΝΑ και μπορείτε να διαβάσετε το αρχικό άρθρο εδώ. Το παραπάνω κείμενο και τα πολυμεσικά στοιχεία που μπορεί να περιέχει, αποτελούν ιδιοκτησία των δημιουργών του. Το TrikalaBest.gr δεν διεκδικεί κανένα δικαίωμα πάνω στο παραπάνω κείμενο.
Το TrikalaBest.gr δεν συμμερίζεται τις απόψεις που εκφράζονται στο παραπάνω κείμενο ούτε ισχυρίζεται ότι αυτά που παρουσιάζονται σε αυτό ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το άρθρο μπορεί να είναι παλιότερης ημερομηνίας και τα γεγονότα που αναφέρονται να μην ανταποκρίνονται πια στην πραγματικότητα.
Αν για οποιονδήποτε λόγο θεωρείτε το παραπάνω κείμενο προσβλητικό, συκοφαντικό ή κακοπροέραιτο ή αν σας ενοχλεί για οποιονδήποτε λόγο μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην διεύθυνση removals@TrikalaBest.gr και θα αφαιρέσουμε το άρθρο από την σελίδα μας το συντομότερο δυνατό. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στους Όρους Χρήσης