Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης στο 5ο ΓΕΛ Τρικάλων (φωτο)

Σήμερα, 15 Απριλίου 2019, στο Λύκειό μας έγινε ενημερωτική παρουσίαση  της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του  Συμβουλευτικού, Επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών/τριών μας.  Ο κ. Σούγγαρης Γρηγόρης, Msc. EMBA, υπεύθυνος προβολής και εγγράφων  της Σχολής, με περιεκτικό, σαφή, ευθύβολο και ελκυστικό τρόπο,  παρουσίασε τις βασικές αρχές της, τις διαθεματικές σπουδές, τις  δυνατότητες και τις ευκαιρίες για υποτροφίες και μεταπτυχιακές σπουδές  στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Η.Π.Α & Ευρώπη). Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε  στα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από τις σπουδές, τις  επιμορφώσεις που παρέχει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και  τις πιστοποιήσεις τους, καθώς και στο ηλεκτρονικό εμπόριο των  γεωργικών προιόντων, ως σύγχρονης μεθόδου συνδυασμού υψηλής  τεχνολογίας και αγροτικής οικονομίας και μεταποίησης. Απαντώντας στις  ενδιαφέρουσες απορίες των μαθητών/τριών της Β’ Λυκείου, άνοιξε δρόμους  για να διερευνήσουν, περισσότερο κριτικά και ενημερωμένα, το μέλλον  των σπουδών τους και των επαγγελμάτων στα οποία αυτές δυνητικά οδηγούν.

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης είναι ένας ανεξάρτητος, μη  κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1904 στη  Θεσσαλονίκη για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πληθυσμού της Ελλάδος  και των Βαλκανίων.

Τα κύρια εκπαιδευτικά της τμήματα είναι η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση  (Γενικό Λύκειο), η Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επαγγελματικό  Λύκειο και Εκπαίδευση Ενηλίκων) και το Perrotis College of  Agriculture, Environment and Life Sciences. Η Σχολή προετοιμάζει τους  αποφοίτους της για ανάληψη κυρίαρχων ρόλων στην κοινωνική ζωή και για  ποικίλες επαγγελματικές σταδιοδρομίες στη γεωργία, την επιστήμη και τη  βιομηχανία τροφίμων μέσω της μάθησης αγροτικών και επιχειρηματικών  πρακτικών που είναι οικονομικά βιώσιμες, φιλικές προς το περιβάλλον  και κοινωνικά υπεύθυνες.

Ο ιδρυτής της Σχολής, Dr. John Henry House, ήταν ένας πρακτικός  ιδεαλιστής που πίστευε ότι η εκπαίδευση πρέπει να απευθύνεται σε  ολόκληρο το άτομο: στο νου, στα χέρια και στην ψυχή. Μετά από  περισσότερο από έναν αιώνα εφαρμογής του οράματος του ιδρυτή της, η  Σχολή παραμένει προσηλωμένη στη δυναμική συνύπαρξη θεωρίας και πράξης  σε όλα τα επίπεδα της γεωργίας και των επιστημών ζωής, σήμα κατατεθέν  του οργανισμού.

(https://www.afs.edu.gr/el/ )

Αμαλία Κ. Ηλιάδη, φιλόλογος-ιστορικός, Διευθύντρια 5ου ΓΕΛ Τρικάλων.

Διαβάστε το άρθρο εδώ
ΠΡΟΣΟΧΗ
Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε στην μηχανή αναζήτησης τοπικών ειδήσεων του TrikalaBest.gr στις 15 Απριλίου 2019 με αυτόματο τρόπο χωρίς την ανάμειξη του ανθρώπινου παράγοντα. Ευρετηριάστηκε από την ιστοσελίδα Trikalaola.gr και μπορείτε να διαβάσετε το αρχικό άρθρο εδώ. Το παραπάνω κείμενο και τα πολυμεσικά στοιχεία που μπορεί να περιέχει, αποτελούν ιδιοκτησία των δημιουργών του. Το TrikalaBest.gr δεν διεκδικεί κανένα δικαίωμα πάνω στο παραπάνω κείμενο.
Το TrikalaBest.gr δεν συμμερίζεται τις απόψεις που εκφράζονται στο παραπάνω κείμενο ούτε ισχυρίζεται ότι αυτά που παρουσιάζονται σε αυτό ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το άρθρο μπορεί να είναι παλιότερης ημερομηνίας και τα γεγονότα που αναφέρονται να μην ανταποκρίνονται πια στην πραγματικότητα.
Αν για οποιονδήποτε λόγο θεωρείτε το παραπάνω κείμενο προσβλητικό, συκοφαντικό ή κακοπροέραιτο ή αν σας ενοχλεί για οποιονδήποτε λόγο μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην διεύθυνση removals@TrikalaBest.gr και θα αφαιρέσουμε το άρθρο από την σελίδα μας το συντομότερο δυνατό. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στους Όρους Χρήσης