Περιοδεία του υποψήφιου δημάρχου Μετεώρων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργο Χαντζιάρα στον πρώην δήμο Μαλακασίου

Σε συνέχεια  της πολιτικής δραστηριότητας των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου Μετεώρων την Κυριακή 12 Μάη το απόγευμα ο υποψήφιος δήμαρχος Χαντζιάρας Γιώργος, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βαγγέλης Δημουλάς και οι υποψήφιοι σύμβουλοι  Βάλλας Βάιος, Ζιάκας Αθανάσιος, Κεραμίδας Λεωνίδας, Νάστος Κωνσταντίνος επισκέφτηκαν τα χωριά Μουργκάνι, Μεγ.Κερασιά, Ορθοβούνι, Τρυγώνα, Ανάληψη, Πεύκη, Κορυδαλλό, Παναγία και Μαλακάσι

 

Στη συζήτηση με τους κατοίκους που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως σε όλα τα χωριά, έντονη ήταν η δυσαρέσκεια στην Παναγία αφού η κατασκευαστική εταιρεία που είχε εργοτάξιο για την κατασκευή της Εγνατίας, που τελείωσε εδώ κ 11 χρόνια, εγκατέλειψε το σημείο με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε χωματερή.

Στο Μαλακάσι οι κάτοικοι εκφράσαν την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση με το ποτάμι όπου λόγω της φυσικής ροής έχουν φαγωθεί έντονα τα πλαϊνά σημεία με κίνδυνο να δημιουργηθεί ρήγμα στο χωριό ή να γίνει κατολίσθηση, αφού  δεν έχουν γίνει έργα αντιστήριξης με ευθύνη Δήμου και Περιφέρειας παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων.

Γι’αυτά τα ζητήματα οι υποψήφιοι τόνισαν:

«……….Λίγες μέρες έχουν απομείνει για να βρεθούμε μπροστά στις κάλπες και θα πρέπει να δούμε  πιο καθαρά το πώς συνδέεται η ψήφος στο δήμο και την Περιφέρεια με την ψήφο για την Ευρωβουλή και το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Όταν, για παράδειγμα, έναν εργαζόμενο τον απασχολεί το τοπικό πρόβλημα «όποτε βρέχει πλημμυρίζω», πρέπει να αναλογιστεί ότι η επίλυση αυτού του «τοπικού» προβλήματος σκοντάφτει:

Στην ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων-αντιστήριξης στο δήμο του με ευθύνη της διοίκησης του δήμου, στην ανυπαρξία ενιαίου αντιπλημμυρικού και ολοκληρωμένου σχεδίου στην Περιφέρεια όπου ανήκει ο δήμος του με ευθύνη της διοίκησης της Περιφέρειας, στο ότι το αντιπλημμυρικό έργο που πρέπει να γίνει δεν χρηματοδοτείται από το κράτος, γιατί προτεραιότητα είναι η χρηματοδότηση έργων που φέρνουν κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο και, σε τελική ανάλυση, στο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει κρίνει ως επιλέξιμο αυτό το έργο γιατί επίσης δεν αποτελεί «κερδοφόρα επένδυση» στη λογική κόστους – οφέλους για τους επιχειρηματικούς ομίλους…..

….Και φυσικά όπου δίνονται έργα σε κατασκευαστικές και άλλες εταιρείες, αφού έχουν ξεζουμίσει τον φυσικό πλούτο του τόπου, παραδίδουν τα έργα πολλές φορές χωρίς να τηρούν  τις κατάλληλες περιβαλλοντολογικές μελέτες, χωρίς να υπολογίζουν ρέματα, δασικές εκτάσεις χλωρίδα και πανίδα και φυσικά δεν φροντίζουν ούτε για την αποκατάσταση, ούτε για την καθαριότητα του χώρου!

Επομένως, είναι βασικό στις κάλπες οι εργαζόμενοι, όλος ο λαός να πάνε με κριτήριο τη ζωή τους, τις ανάγκες τους, για τον τόπο που ζουν και έχοντας καθαρό το ποιον έχουν απέναντί τους……»

 

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Τo Σάββατο 18 Μάη, ώρα 8:00 μμ.            Στην Κεντρική Πλατεία Καλαμπάκας

Θα μιλήσουν:

      Μαρία Γαβαλά                  Αθανάσιος Τσιάμης                       Γιώργος Χαντζιάρας

    υποψήφια Ευρωβουλευτής                    υποψήφιος περιφερειακός                              υποψήφιος δήμαρχος

             του Κ.Κ.Ε.                                               σύμβουλος                                                              Μετεώρων

  • Ψηφίζουμε – δυναμώνουμε τη δική μας φωνή, τη δική μας δύναμη, κάνουμε την πραγματική διαφορά!
  • Για να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες και το δίκιο μας !
  • Να αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού!

Δυναμώνουμε

τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

σε Δήμους, Περιφέρεια, Ευρωβουλή!
Διαβάστε το άρθρο εδώ
ΠΡΟΣΟΧΗ
Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε στην μηχανή αναζήτησης τοπικών ειδήσεων του TrikalaBest.gr στις 16 Μαΐου 2019 με αυτόματο τρόπο χωρίς την ανάμειξη του ανθρώπινου παράγοντα. Ευρετηριάστηκε από την ιστοσελίδα Meteora24 και μπορείτε να διαβάσετε το αρχικό άρθρο εδώ. Το παραπάνω κείμενο και τα πολυμεσικά στοιχεία που μπορεί να περιέχει, αποτελούν ιδιοκτησία των δημιουργών του. Το TrikalaBest.gr δεν διεκδικεί κανένα δικαίωμα πάνω στο παραπάνω κείμενο.
Το TrikalaBest.gr δεν συμμερίζεται τις απόψεις που εκφράζονται στο παραπάνω κείμενο ούτε ισχυρίζεται ότι αυτά που παρουσιάζονται σε αυτό ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το άρθρο μπορεί να είναι παλιότερης ημερομηνίας και τα γεγονότα που αναφέρονται να μην ανταποκρίνονται πια στην πραγματικότητα.
Αν για οποιονδήποτε λόγο θεωρείτε το παραπάνω κείμενο προσβλητικό, συκοφαντικό ή κακοπροέραιτο ή αν σας ενοχλεί για οποιονδήποτε λόγο μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην διεύθυνση removals@TrikalaBest.gr και θα αφαιρέσουμε το άρθρο από την σελίδα μας το συντομότερο δυνατό. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στους Όρους Χρήσης