Οι τηλεοπτικοί μπαμπάδες των 90s που αγαπήσαμε

Με αφορμή τη Γιορτή του Πατέρα στις 16 Ιουνίου 2019, θυμηθήκαμε τους μπαμπάδες των 90s που αγαπήσαμε μέσα από ελληνικές τηλεοπτικές σειρές, για διαφορετικούς λόγους τον καθένα.

 

Φυσικά ξεκινάμε από τον Κώστα Στεργίου του Πάτερ Ημώντον οποίο υποδυόταν ο Κώστας Καρράς, χήρος και ραδιοφωνικός παραγωγός που μεγάλωνε μόνος του τις κόρες του, Κορίνα και Μαριάννα. Τον Κώστα κυνηγούσαν οι περισσότερες γυναίκες, διότι ήταν πολύ γοητευτικός, αλλά εκείνος τελικά κατέληξε με τη βοηθό του, Ελένη, την οποία υποδύθηκε η Ελένη Μενεγάκη. Το μεγάλο βάσανο της ζωής του και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που διέθετε το σεναριακό ντεμπούτο του Αλέξανδρου Ρήγα, ήταν βέβαια η γειτόνισσα, κα Κόλλια, η οποία μπούκαρε στο σπίτι του με κάθε αφορμή, είτε για να διαμαρτυρηθεί για κάτι στην πολυκατοικία, είτε για να γκρινιάξει γενικότερα, είτε για να του δείξει πώς είναι τα βρακιά “μιας τίμιας γυναίκας”. 

 

 

Λιγότερο γοητευτικός από τον Κώστα Στεργίου και σαφέστατα πιο αδίστακτος (σε κάθε τομέα της ζωής του) ήταν ο Γιάγκος Δράκος της Λάμψης, ο οποίος είχε στην ιδιοκτησία του έναν όμιλο εταιριών με διάφορα αντικείμενα (από εμπόριο διαμαντιών μέχρι παράνομη διακίνηση ουρανίου). Ο Γιάγκος Δράκος πρέπει να απέκτησε, εκτός από τα τρία παιδιά από τον πρώτο του γάμο, Αλέξη, Τίμο και Τατιάνα, περίπου άλλα 600, ανάμεσα στα οποία ήταν και η Καλομοίρα – η οποία εμφανίστηκε ως μια ακόμα κόρη του με καταγωγή από τις ΗΠΑ, αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε το Fame Story όπου συμμετείχε.

 

Δυο από τους πιο γλυκούληδες μπαμπάδες των 90s ήταν ο Γιάννης Σωτηρόπουλος και ο Πέτρος Αθανασιάδης, όταν η Άννα Ραγιά γέννησε τη μικρή Γιολάντα στη σειρά Το Δις Εξαμαρτείν. Καθώς ποτέ δε μάθαμε ποιος ήταν ο βιολογικός πατέρας της, και οι δυο μεγάλωσαν το παιδί μαζί με τη μητέρα του και τη γιαγιά του, χωρίς ωστόσο να μάθουμε ποτέ αν τελικά την έγραψαν στα γερμανικά ή στα γαλλικά, όπως διαφωνούσαν πάρα πολύ έντονα πριν ακόμα αυτό γεννηθεί.

 

 

 

Ένας πατέρας – υπόδειγμα, σε αντίθεση με το “ζαβό όπως είχε μπει στο σπίτι αρχικά” ήταν ο Χάρης ο άντρας της Ντορίτας στο Ντόλτσε Βίτα, ο οποίος διάβαζε την “Ντόκτορ Μέλανι – μη χέσω”, όπως επεσήμανε η Ασπασία, προκειμένου να μην έχει κανένα κενό σχετικά με την ανάπτυξη του παιδιού του. Πέραν της επιστήμης βέβαια τηρούσε και τις παραδόσεις παρέα με την Ασπασία, αφού το τρίτο βράδυ μετά τη γέννηση του μικρού Περικλή τής έκανε παρέα μαζί με ένα πιάτο ραβανί, περιμένοντας τις Μοίρες – οι οποίες τελικά δεν ήρθαν διότι μάλλον κάτι τους είχε τύχει.

 

Κάπως αδιάφορος πατέρας (κυρίως επειδή όλη μέρα ή έτρωγε ή ασχολιόταν με την Αννίτα Ρασσιά) ήταν ο Ευάγγελος Μόσχος στον Κακό Βεζύρη, αφού δεν ενέκρινε το lifestyle του γκέι γιου του (αρχικά). Αργότερα όμως τον αγάπησε πραγματικά, παρότι στο μεταξύ ο Κλέων Βεζύρης προσπάθησε να τον διώξει από το Υπουργείο εκμεταλλευόμενος τη συγκεκριμένη κατάσταση – και αποτυγχάνοντας για μια ακόμα φορά παταγωδώς.

 

 

 

Ο Αριστείδης Μητρόπουλος στα Εγκλήματα είναι ίσως ο πιο iconic πατέρας (και παππούς) εκείνης της τηλεοπτικής εποχής, αφού έκανε ό,τι ήθελε τα παιδιά του, τη νύφη του, την οικονόμο και μετέπειτα σύζυγό του, τους λοιπούς συγγενείς του, το γκόμενο της νύφης του, τη γυναίκα του γκόμενου της νύφης του, και πάει λέγοντας, ενώ από όλους τους πατεράδες σε αυτή τη λίστα έχει πει τις πιο αστείες ατάκες.

 

Ο γιος του Αχιλλέας, όμως, έγινε καλός πατέρας, σε αντίθεση με τον δικό του, και μεγάλωσε τον μικρό Αριστείδη σαν να ήταν δικό του παιδί, ενώ ήξερε σαφέστατα πως βιολογικός πατέρας του ήταν ο Αλέκος. Εδώ ο Αχιλλέας μάς υπενθύμισε πως γονιός είναι αυτός που μεγαλώνει και όχι αυτός που είναι απλά συγγενής με το παιδί του, κι αυτό το στοιχείο ήταν ένα από τα πιο συγκινητικά της σειράς. Ο Αλέκος Παπαδήμας από την άλλη, αρχικά ήθελε να μεγαλώσει το γιο του ως “χασαπόπουλο”, περνώντας του όλα τα χούγια του, ωστόσο ο γιος του Τέλης ήταν μάλλον πιο πολύ “παιδί της μαμάς του”, της Σωσώς.

 

 

Τέλος, ένας λιγότερο γνωστός μπαμπάς που αγαπήσαμε στα 90s ήταν ο Αλέξανδρος Παπασταύρου, τον οποίο υποδύθηκε ο Πάνος Μιχαλόπουλος στη σειρά Νταντά για όλες τις δουλειές. Ο ίδιος ήταν χήρος με τρία παιδιά και είχε αρραβωνιαστεί με μια συνάδελφό του γυναικολόγο, πιο ξινή κι από οκτώ κιλά λεμόνια στυμμένα. Τα παιδιά του, αλλά και εκείνος σταδιακά, αγάπησαν τη νέα νταντά τους, Νανά, και έτσι εκείνη κατέληξε μαζί με τον πατέρα τους.

 

 

Πείτε μας τους δικούς σας αγαπημένους τηλεοπτικούς μπαμπάδες από τα 90s!

 

Διαβάστε ακόμα:

Tα παιδικά που αγαπήσαμε τη δεκαετία του ’90

20 pop και λαϊκά τραγούδια των 90s που μας σημάδεψαν

Οι υποτιμημένες ελληνικές σειρές των 90s

Οι ηθοποιοί που είχαν επιλεγεί αρχικά για να παίξουν στη σειρά Δυο Ξένοι

Δυο Ξένοι: Η υπόθεση της 3ης σεζόν που δε γυρίστηκε ποτέ

Τα επαγγέλματα των πρωταγωνιστών σε δημοφιλείς ελληνικές σειρές

Διαβάστε το άρθρο Οι τηλεοπτικοί μπαμπάδες των 90s που αγαπήσαμε στο The Daily Owl.

Διαβάστε το άρθρο εδώ
ΠΡΟΣΟΧΗ
Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε στην μηχανή αναζήτησης τοπικών ειδήσεων του TrikalaBest.gr στις 14 Ιουνίου 2019 με αυτόματο τρόπο χωρίς την ανάμειξη του ανθρώπινου παράγοντα. Ευρετηριάστηκε από την ιστοσελίδα Thedailyowl.gr και μπορείτε να διαβάσετε το αρχικό άρθρο εδώ. Το παραπάνω κείμενο και τα πολυμεσικά στοιχεία που μπορεί να περιέχει, αποτελούν ιδιοκτησία των δημιουργών του. Το TrikalaBest.gr δεν διεκδικεί κανένα δικαίωμα πάνω στο παραπάνω κείμενο.
Το TrikalaBest.gr δεν συμμερίζεται τις απόψεις που εκφράζονται στο παραπάνω κείμενο ούτε ισχυρίζεται ότι αυτά που παρουσιάζονται σε αυτό ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το άρθρο μπορεί να είναι παλιότερης ημερομηνίας και τα γεγονότα που αναφέρονται να μην ανταποκρίνονται πια στην πραγματικότητα.
Αν για οποιονδήποτε λόγο θεωρείτε το παραπάνω κείμενο προσβλητικό, συκοφαντικό ή κακοπροέραιτο ή αν σας ενοχλεί για οποιονδήποτε λόγο μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην διεύθυνση removals@TrikalaBest.gr και θα αφαιρέσουμε το άρθρο από την σελίδα μας το συντομότερο δυνατό. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στους Όρους Χρήσης