DARK | Όλα τα καυτά ερωτήματα που άφησε αναπάντητα η 2η σεζόν

Η 2η σεζόν της σειράς μυστηρίου του Netflix DARK έκανε πρεμιέρα πριν λίγες ημέρες, φέρνοντας ξανά στην καθημερινότητά μας τα ταξίδια στο χρόνο, τη ζωή στην παράξενη πόλη του Winden και φυσικά τους 36 (πάνω- κάτω) χαρακτήρες που έπρεπε να θυμηθούμε ξανά ποιοι είναι και τι κάνουν και πώς συνδέονται μεταξύ τους, πράγμα βέβαια που δε μας ενόχλησε καθόλου, διότι είχαμε το σχετικό σκονάκι μας (κλικ εδώ). Ωστόσο τα 8 επεισόδια της 2ης σεζόν της πρώτης γερμανικής τηλεοπτικής παραγωγής του Netflix μάς άφησαν με τα παρακάτω καυτά ερωτήματα να αιωρούνται στον (ραδιενεργό) αέρα του Winden, και μάλιστα ανά διάφορες χρονικές περιόδους. Μετά την εικόνα ακολουθούν spoilers για όσους δεν κατάφεραν να θυμηθούν ποτέ ποιος είναι ποιος και δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα τη σειρά (ντροπή σας, εδώ θυμόσασταν όλα τα εξώγαμα του Γιάγκου Δράκου στη Λάμψη και σάς δυσκόλεψαν τρεις οικογένειες). 

 

 

 

 

Τι φάση με τη Martha;

Καταρχάς ωραιότατες οι αφέλειες και μπράβο στην κομμώτρια της “Μάρθας από το μέλλον” ή ό,τι είναι τέλος πάντων, αλλά από πού προέκυψε αυτή η Μάρθα, με δεδομένο ότι η Μάρθα του κόσμου που ξέρουμε δε μπορεί να αναστηθεί, διότι η Melisandre δε βρέθηκε στη Γερμανία το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς; Ποια είσαι στο φινάλε, Martha Nielsen και πώς εμφανίστηκες έτσι μπροστά μας, δημιουργώντας ΤΕΤΟΙΟ cliffhanger;

 

 

Τι φάση με τον Adam;

Ο κύριος που λέει πως είναι ο Jonas μεγάλος δε μοιάζει καθόλου με τον ορίτζιναλ Jonas, διότι μεταξύ άλλων το πρόσωπό του φαίνεται να έχει υποστεί και χημικό έγκαυμα. Ο ίδιος είπε βέβαια πως τα ταξίδια μπρος πίσω στο χρόνο σε αλλάζουν και εξωτερικά, αλλά και η Claudia που είχε κάνει το παρόν – παρελθόν και το παρελθόν – μέλλον, Πατήσια – Παγκράτι, δεν είδαμε να έχει πάθει μετάλλαξη στο πρόσωπό της, λίγο τα μαλλάκια της άσπρισαν.

Επίσης, κι εδώ το ερώτημα γίνεται καυτότερο: είναι πράγματι ο Adam ο Jonas κι αν ναι γιατί πήρε το όνομα του πρωτόπλαστου; 

 

 

Πού οδήγησε ο μεγάλος Jonas τους Magnus, Franziska και Bartosz;

O Magnus και η Franziska κατέληξαν με τον Adam στο 1921, όμως αυτή είναι η μεγαλύτερη ηλικιακά βερσιόν τους. Μόλις εξαφανίστηκαν με τον (μεσόκοπο) Jonas δεν ξέρουμε πού ακριβώς πήγαν και βασικά πού στον κόρακα είναι τώρα ο Bartosz, με δεδομένο ότι οι άλλοι δυο γνωρίζουμε πού κατέληξαν, άσχετα με το ότι δεν ξέρουμε το πώς συνέβη αυτό. Καταλάβατε τώρα; Ούτε εμείς.

 

 

 

Πόσες μηχανές του χρόνου υπάρχουν τελικά;

Μια στο παλιό εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας το 2053, μια που έδωσε η γριά Claudia στον νεότερο εαυτό της το 1987, μια που είχε ο μεσόκοπος Jonas όταν έσωσε τους τρεις φίλους του, μια που η Hanna έκλεψε από τον Jonas για να πάει να βρει τον γκόμενο το 1954, μια που έχει ο Adam στο 1921 και πιθανότατα είναι η εξελιγμένη βερσιόν της καρέκλας που βλέπαμε στην 1η σεζόν και μια που μοιάζει με μεταλλική pokeball που χρησιμοποιεί η Martha στην τελευταία σκηνή και φαίνεται πως είναι πολύ σύγχρονης τεχνολογίας. Α, και μια που ίσως έχει βρει στο μεταξύ η Μάρω Λύτρα. Να πέσει το βίντεο, παρακαλώ:

 

 

 

 

Ταξίδεψαν η Charlotte και η Elisabeth μέσα από τη “σκουληκότρυπα”; 

Στην 1η σεζόν όταν ο νεαρός Helge και ο Jonas αντικρίζουν ο ένας τον άλλο στη σκουληκότρυπα, ο πρώτος ευρισκόμενος στο 1954, και ο δεύτερος στο 1986, μετά από αυτό το, ας πούμε ταράκουλο που έπαθε το χωροχρονικό συνεχές, οι δυο άνθρωποι ταξίδεψαν σε άλλες δεκαετίες. Στο φινάλε της 2ης σεζόν η Charlotte και η Elisabeth αντικρίζουν η μια την άλλη αλλά δε μαθαίνουμε τι άλλο συμβαίνει, αν η μια π.χ. παίρνει τη θέση της άλλης ή αν μαζί ταξιδεύουν αλλού ή αν στο μεταξύ πετάγεται από κάπου ο Adam και αρχίζει να τους λέει πως εκτός από μάνα και κόρη, κόρη και μάνα, είναι ταυτόχρονα και συννυφάδες, κουνιάδες, αλλά και μέλη της εφορευτικής στις επερχόμενες εκλογές. 

 

 

Τι συνέβη με το μάτι του Wöller;

Ένα είναι βέβαιο, πως τραυματίστηκε το καλοκαίρι πριν εξαφανιστεί ο Mikkel – ωστόσο δεν μάθαμε στη 2η σεζόν γιατί πρέπει να κυκλοφορεί με τον δεξιό οφθαλμό του σε συνθήκες πλήρους σκότους. Επίσης, αυτός ήξερε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε στο εργοστάσιο, γιατί όμως δε μιλούσε μέχρι τη στιγμή που είπε “άσ’ τα να βγουν στην επιφάνεια, μου ‘χουν φάει, τη ζωή μου ‘χουν φάει στο κωλοχώρι”.

 

 

Επιπλέον ερωτήματα:

 

 

Ποιος είναι ο κύριος που σκοτώνει ο Noah στην ψύχρα; Δε μοιάζει κάπως με τον Bartosz; 

 

 

 

 

Ποιος έγραψε το ρημάδι το βιβλίο για τους κύκλους του χρόνου, που το κρατάνε ο Noah, η Claudia και ο Adam σε διαφορετικές φάσεις;

 

 

 

 

Tι σχέση έχει ο αδερφός του “Αστυνόμου Σαΐνη” με τον Alexander ή Boris (ή Δημήτρη ή Αλέξη ή Θανάση ή Θάνο);

 

 

 

 

H Hannah αποφάσισε να αράξει στο 1954 για να συνεχίσει να βασανίζει τον Ulrich ή εδέησε να γυρίσει πίσω στο σπίτι της; Ή μήπως ΕΠΙΑΣΕ ΓΚΟΜΕΝΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ CLAUDIA, που ήταν κι ομορφάντρας; 

 

 

 

 

Και, τέλος και πάνω από όλα: ΠΩΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΑΚΑ Η ELISABETH ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΗΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;

 

 

 

Πείτε μας τις δικές σας απορίες ως προς τη 2η σεζόν DARK, η οποία μας λείπει ήδη και ελπίζουμε να μας παρηγορήσει σχετικά η 3η σεζόν Stranger Things!

 

Πηγή 1: Indiewire

Πηγή 2: Insider

 

Διαβάστε ακόμα:

Διαβάστε το άρθρο DARK | Όλα τα καυτά ερωτήματα που άφησε αναπάντητα η 2η σεζόν στο The Daily Owl.

Διαβάστε το άρθρο εδώ
ΠΡΟΣΟΧΗ
Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε στην μηχανή αναζήτησης τοπικών ειδήσεων του TrikalaBest.gr στις 7 Ιουλίου 2019 με αυτόματο τρόπο χωρίς την ανάμειξη του ανθρώπινου παράγοντα. Ευρετηριάστηκε από την ιστοσελίδα Thedailyowl.gr και μπορείτε να διαβάσετε το αρχικό άρθρο εδώ. Το παραπάνω κείμενο και τα πολυμεσικά στοιχεία που μπορεί να περιέχει, αποτελούν ιδιοκτησία των δημιουργών του. Το TrikalaBest.gr δεν διεκδικεί κανένα δικαίωμα πάνω στο παραπάνω κείμενο.
Το TrikalaBest.gr δεν συμμερίζεται τις απόψεις που εκφράζονται στο παραπάνω κείμενο ούτε ισχυρίζεται ότι αυτά που παρουσιάζονται σε αυτό ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το άρθρο μπορεί να είναι παλιότερης ημερομηνίας και τα γεγονότα που αναφέρονται να μην ανταποκρίνονται πια στην πραγματικότητα.
Αν για οποιονδήποτε λόγο θεωρείτε το παραπάνω κείμενο προσβλητικό, συκοφαντικό ή κακοπροέραιτο ή αν σας ενοχλεί για οποιονδήποτε λόγο μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην διεύθυνση removals@TrikalaBest.gr και θα αφαιρέσουμε το άρθρο από την σελίδα μας το συντομότερο δυνατό. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στους Όρους Χρήσης