Derry Girls | Η ιρλανδική κωμική σειρά του Netflix που δεν πρέπει να χάσεις

Το Derry Girls είναι μία κωμική σειρά βορειο-ιρλανδικής παραγωγής, σε σενάριο της Lisa McGee. Η σειρά τοποθετείται στο Derry της Βόρειας Ιρλανδίας κατά τη δεκαετία του 1990, στα τέλη των “Ταραχών” (The Troubles), της τριαντάχρονης σύγκρουσης μεταξύ των καθολικών, που ζητούσαν απόσχιση της Βόρειας Ιρλανδίας από το Ηνωμένο Βασίλειο και ένωσή της με την Ιρλανδία, και των προτεσταντών, που ήθελαν να παραμείνει η Βόρεια Ιρλανδία μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Η σκηνή της παρέλασης των προτεσταντών-ενωτικών γυρίστηκε στο δυτικό Belfast (μία περιοχή κατά κόρον καθολική-εθνικιστική). Αν και ήταν ξεκάθαρο ότι επρόκειτο για γυρίσματα, πολλοί ντόπιοι θύμωσαν και πετούσαν διάφορα αντικείμενα την ώρα των γυρισμάτων.

 

Οι διάλογοι είναι απίστευτα αστείοι και γίνονται ακόμα καλύτεροι χάρη στην προφορά των κατοίκων του Derry, ενώ οι χαρακτήρες είναι τόσο ξεχωριστοί και πολύπλευροι, που πραγματικά δεν είναι να απορείς που η σειρά είχε τόσο μεγάλη επιτυχία στη Βόρεια Ιρλανδία (τα υψηλότερα νούμερα τηλεθέασης σειράς την τελευταία εικοσαετία), ώστε ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν αμέσως μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου της. Δείτε την αν θέλετε να γελάσετε πολύ και να πάρετε μια γεύση από τα 90’s στη Βόρεια Ιρλανδία.

 

Αν και οι χαρακτήρες των πρωταγωνιστών είναι έφηβοι, οι περισσότεροι από τους ηθοποιούς είναι 25+ με την Nicola Coughlan (που μοιάζει να είναι η νεότερη) να είναι 32.

 

Πρωταγωνιστές της σειράς είναι πέντε έφηβοι: η βαθυστόχαστη Erin (Saoirse-Monica Jackson), η weirdo ξαδέρφη της, Orla (Louisa Harland), και οι φίλες τους, η νευρωτική-αλλά-σούπερ-κιουτ Clare (Nicola Coughlan), η ζόρικη Michelle (Jamie-Lee O’Donnell), και ο ξάδερφος της Michelle, the wee English fella, ο James (Dylan Llewellyn), που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα ορμητικά ταπεραμέντα των κοριτσιών.

 

Η σειρά είχε τόση επιτυχία που έφτιαξαν μία τεράστια τοιχογραφία των πρωταγωνιστών της στον τοίχο ενός bar στο Derry. Στη Βόρεια Ιρλανδία έχουν γίνει παράδοση οι τοιχογραφίες στο εξωτερικό κτιρίων, με σκοπό την απεικόνιση της τοπικής κουλτούρας και της πολιτικής ιστορίας της κάθε περιοχής.

 

Άλλοι χαρακτήρες που ξεχωρίζουν είναι η οικογένεια της Erin: η μητέρα της, Mary, που δοκιμάζεται κάθε μέρα, η κοκέτα psychic θεία της, Sarah, και ο παππούς της, Joe (Ian McElhinney aka Ser Barristan Selmy), ο οποίος δεν αφήνει σε χλωρό κλαρί τον καημένο τον γαμπρό του. Ξεχωρίζουν όμως και άλλοι πολλοί, όπως η Sister Michael, η καρατέκα καλόγρια που διευθύνει το καθολικό σχολείο θηλέων όπου πηγαίνουν τα παιδιά, και ο θείος Colm, ο οποίος έχει τρομερό χάρισμα του λόγου.

 

 

Η σειρά είναι διαθέσιμη για streaming στο Netflix.

 

Διαβάστε ακόμα:

DARK: Όλα τα καυτά ερωτήματα που άφησε αναπάντητα η 2η σεζόν

Διαβάστε το άρθρο Derry Girls | Η ιρλανδική κωμική σειρά του Netflix που δεν πρέπει να χάσεις στο The Daily Owl.

Διαβάστε το άρθρο εδώ
ΠΡΟΣΟΧΗ
Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε στην μηχανή αναζήτησης τοπικών ειδήσεων του TrikalaBest.gr στις 12 Ιουλίου 2019 με αυτόματο τρόπο χωρίς την ανάμειξη του ανθρώπινου παράγοντα. Ευρετηριάστηκε από την ιστοσελίδα Thedailyowl.gr και μπορείτε να διαβάσετε το αρχικό άρθρο εδώ. Το παραπάνω κείμενο και τα πολυμεσικά στοιχεία που μπορεί να περιέχει, αποτελούν ιδιοκτησία των δημιουργών του. Το TrikalaBest.gr δεν διεκδικεί κανένα δικαίωμα πάνω στο παραπάνω κείμενο.
Το TrikalaBest.gr δεν συμμερίζεται τις απόψεις που εκφράζονται στο παραπάνω κείμενο ούτε ισχυρίζεται ότι αυτά που παρουσιάζονται σε αυτό ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το άρθρο μπορεί να είναι παλιότερης ημερομηνίας και τα γεγονότα που αναφέρονται να μην ανταποκρίνονται πια στην πραγματικότητα.
Αν για οποιονδήποτε λόγο θεωρείτε το παραπάνω κείμενο προσβλητικό, συκοφαντικό ή κακοπροέραιτο ή αν σας ενοχλεί για οποιονδήποτε λόγο μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην διεύθυνση removals@TrikalaBest.gr και θα αφαιρέσουμε το άρθρο από την σελίδα μας το συντομότερο δυνατό. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στους Όρους Χρήσης