My Cousin Rachel (2017)

Μία δραματική ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία του Roger Michell, η οποία βασίστηκε στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Daphne du Maurier (1951). Η ταινία γυρίστηκε σε τοποθεσίες της Αγγλίας και της Ιταλίας και ξεχωρίζει για τη φωτογραφία της και κυρίως για τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών της.

 

 

Ο Sam Claflin κάνει πολύ καλή δουλειά στο ρόλο του απόλυτου man-child που δεν ξέρει πως να διαχειριστεί τα συναισθήματά του, αλλά αυτή που κλέβει την παράσταση είναι η τρομερή Rachel Weisz, η οποία κατάφερε να αποδώσει τέλεια τον χαρακτήρα της Rachel, κάνοντας τον θεατή να αναρωτηθεί, όπως και ο Philip, ποιό προσωπείο της είναι πραγματικό. Πρόκειται όντως για μία χρυσοθήρα που δεν διστάζει να δολοφονήσει για να πάρει αυτό που θέλει ή είναι απλά μία ερωτικά απελευθερωμένη γυναίκα, η οποία έπεσε θύμα βίαιων και φαντασιόπληκτων ανδρών;

 

 

Όταν μείνει ορφανός ο μικρός Philip (Sam Claflin), την κηδεμονία του αναλαμβάνει ο ξαδερφός του Ambrose και τον μεγαλώνει στο κτήμα του στην Κορνουάλη. Ο Ambrose είναι φανατικός εργένης και δεν καταδέχεται την παραμικρή γυναικεία παρουσία στο κτήμα του, ακόμα κι αν πρόκειται για υπηρέτριες. Όταν, όμως, λόγω προβλημάτων με την υγεία του αποφασίσει να περάσει τον χειμώνα στην Φλωρεντία, γνωρίζει την Rachel (Rachel Weisz) και σύντομα την παντρεύεται.

 

Το άσπρο άλογο που ιππεύει η Rachel Weisz είχε εκπαιδευτεί για το Game of Thrones ώστε να πέφτει “νεκρό” κάθε φορά που τραβούσαν δυνατά το αριστερό του ηνίο. Μία φορά η Rachel το τράβηξε κατά λάθος και έπεσε πάνω της.

 

Μία μέρα ο Philip παίρνει ένα γράμμα από τον Ambrose, στο οποίο του αποκαλύπτει ότι είναι βαριά άρρωστος και δεν εμπιστεύεται κανέναν γύρω του, ιδιαίτερα την Rachel. Πριν προλάβει να τον συναντήσει, ο Philip μαθαίνει για τον θάνατό του, και μετά από ένα μικρό διάστημα η Rachel κάνει την εμφάνισή της στην Κορνουάλη. Αν και αρχικά είναι εχθρικά διακείμενος απέναντί της, σύντομα γοητεύεται από αυτήν και καταλαβαίνει ότι έκανε λάθος που πίστεψε ό,τι του έγραψε ο Ambrose. Έκανε όμως όντως λάθος;

 

Το περιδέραιο με τα μαργαριτάρια φτιάχτηκε ειδικά για την ταινία και το σχέδιό του βασίστηκε σε έναν πίνακα ζωγραφικής του 1835.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

20th Century Women (2016)

Call Me By Your Name (2017)

The Notebook (2004)

Οι καλύτερες βρετανικές ταινίες εποχής του 2018

And Then There Were None (2015) 

Διαβάστε το άρθρο My Cousin Rachel (2017) στο The Daily Owl.

Διαβάστε το άρθρο εδώ
ΠΡΟΣΟΧΗ
Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε στην μηχανή αναζήτησης τοπικών ειδήσεων του TrikalaBest.gr στις 12 Φεβρουαρίου 2019 με αυτόματο τρόπο χωρίς την ανάμειξη του ανθρώπινου παράγοντα. Ευρετηριάστηκε από την ιστοσελίδα Thedailyowl.gr και μπορείτε να διαβάσετε το αρχικό άρθρο εδώ. Το παραπάνω κείμενο και τα πολυμεσικά στοιχεία που μπορεί να περιέχει, αποτελούν ιδιοκτησία των δημιουργών του. Το TrikalaBest.gr δεν διεκδικεί κανένα δικαίωμα πάνω στο παραπάνω κείμενο.
Το TrikalaBest.gr δεν συμμερίζεται τις απόψεις που εκφράζονται στο παραπάνω κείμενο ούτε ισχυρίζεται ότι αυτά που παρουσιάζονται σε αυτό ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το άρθρο μπορεί να είναι παλιότερης ημερομηνίας και τα γεγονότα που αναφέρονται να μην ανταποκρίνονται πια στην πραγματικότητα.
Αν για οποιονδήποτε λόγο θεωρείτε το παραπάνω κείμενο προσβλητικό, συκοφαντικό ή κακοπροέραιτο ή αν σας ενοχλεί για οποιονδήποτε λόγο μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην διεύθυνση removals@TrikalaBest.gr και θα αφαιρέσουμε το άρθρο από την σελίδα μας το συντομότερο δυνατό. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στους Όρους Χρήσης